onsdag 26 september 2012

Björnbär



I år verkar det vara ett 
bra år för Björnbären.


Vår sort mognar sent.


Jag behöver plocka varannan dag
men i veckorna glömmer jag det.
I helgen blev det skördat en del.


Hittade ett recept här
hos Mary...jättegott.


Men gå inte ifrån kastrullen då 
marmeladen kokar...det gjorde jag!
Nu har vi julstädat bakom och runt
spisen ;)


21 kommentarer:

  1. Visst är det härligt med björnbär!
    Ska nog testa det receptet.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det för det är jättegott. Jag har kokat två omgångar.

      Kram

      Radera
  2. det är bra att börja julstädningen i tid ..hihii ;)
    har inte ätit färska björnbär. i butikens fryspåsar har jag nog stött på dem, men har inte sett till dem annars här hos oss.

    SvaraRadera
  3. Tänk Björnbär har jag aldrig kommit i kontakt med! En vit fläck på min karta...
    Beträffande städningen, inget ont som inte har nåt gott med sej:)

    Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  4. Såå gott med björnbär men jag gillar inte alla kärnor som fastnar i tänderna... Men pga den goda smaken äter jag dem ändå gärna :).
    Ha en bra dag, kram Ing-Britt

    SvaraRadera
  5. Hej min sköna!!!!
    Nej men gumman har du redan julstädat...fniss..ja det är ju bra att vara ute i god tid!!!
    Jag fick en buske nu på höstkanten, får se om jag får några bär nästa år. Förresten kommer den från dina krokar. Syrrans granne.
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  6. Så skönt att ha gjort en del av julstädningen! Härlig blogg jag hittade hos Mary, tack för den!
    Ha det fint!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  7. Gå ifrån marmelad som kokar på spisen....det gjorde jag för en tid sen. Den var nästan färdig när jag gick till datorn en liiiten stund tyckte jag, allt fick åka i soporna. Man borde ju veta bättre ;)
    Men så läckra björnbär du har..jag älskar varm björnbärssylt på vaniljglass...mmmm...mums... Ha en fin avslutning på veckan vännen
    Ann-Louisekram

    SvaraRadera
  8. Du menar väl Höststädning, det är ju en tid
    kvar till Jul ändå.
    Du får nog ta en extra gång med kvasten före Jul med.
    kramar från Hajan

    SvaraRadera
  9. Ja usch ja, en marmeladkastrull kokar över jag vet.
    Måste fråga dig hur ni bromsar ert björnbärssnår? Vi har också björnbär uppefter en vägg för värmens skull men snåret börjar bli väl stort i omfång. Vi klipper gräs runtom men ibland syns plantor i gräsmattan så jag undrar om de sprider sig hur långt som helst?.

    SvaraRadera
  10. Fast jag verkligen inte har skött mina björnbär i år så är det jättemycket bär! Plockar lite varje dag! Kram Iréne

    SvaraRadera
  11. Åhhh....jag vill ha en björnbärsbuske!! Den sorten utan taggar...Kanske kan gräva ned en kvist och rota den hos dej till nästa vår...??
    Du är tidigt ute med julstädningen...men då är det ju redan gjort, så bocka av det på listan du...
    Ses förhoppningsvis på lördag!!
    Kram vännen!!

    SvaraRadera
  12. åh...minns min stora fina björnbärsbuske i Almby, växte bakom garaget...gav MASSOR med bär..gött...jamen va bra..då har du rent bakom spisen..häll lite marmelad bakom badkaret också...hihi..
    Kram Karina

    SvaraRadera
  13. Det är en härligt lyx att kunna plocka egna bär och göra marmelad och sylt! Björnbär är ju dessutom så himla gott!

    Fin helg till dig!
    Kram♥

    SvaraRadera
  14. Himmel och pannkaka du var mig en snabb en Julstädat!!!!!
    Det är ju jätteskönt när man får städat av sådana platser som inte syns.jag har städat ur ugnen i dag och det gjorde också gott.
    Vilken söt burk du har till Marmeladen eller är det en vanlig rund. Jag tycker att den ser fyrkantig ut på bilden.
    Tina hade en sån buske på kortsidan mot mig men den gick åt fanders förra året. Nu har hon satt en röd klätterros där istället.
    Björnbärsbusken var helt suverän för den spaljerade de upp.
    Dina bilder är så mysiga.
    Kramizzz på dig

    SvaraRadera
  15. Se där, då finns det ett uppslag på hur man pedagogiskt kan iscensätta ett vulkanutbrott. På en spis nära dig och med björnbär som får vara lavan- blå sådan :-)

    SvaraRadera
  16. Så mycket björnbär. Marmelad, det låter gott. Jag kanske ska be att få lite av dottern ;o)
    Kram

    SvaraRadera
  17. Ja du som Lotta skriver så har vi haft björnbär i flera år men i fjol dog den :-( Synd för det var jättegoa söta bär. Taggfria också och det är ju bra. Jättegott med björnbär :-))
    Ha det gott önskar Tina och kramar OM

    SvaraRadera
  18. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  19. Hihi....inte är/var jag väl avis på din!!!
    Kram på dig!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett avtryck. Det är mycket glädjande för mig ♥♥♥ och känns som om jag får ett vykort från dig.Jag försöker att kommentera om det är möjligt. annika
~~~ ♥ ~~~